XAΛIΩTHΣ ΘANAΣHΣ

Γεννήθηκε το 1956 και ζει στη Ραφήνα από το 1996. Απόφοιτος Βαρβακείου Σχολής, σπούδασε ψυχολογία. Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας (ΔΙΑΥΛΟΣ 10) και υπήρξε ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του Pαδιοφ. Σταθμού ROCK FM.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης και επικεφαλής Συντονιστικού φορέων & πολιτών για την αναβάθμιση περιοχών της Αθήνας.

Εργάστηκε στο χώρο της Διαφήμισης σε μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές και ελληνικές διαφημιστικές εταιρίες. Από το 2004 εξειδικεύεται στην πολιτική επικοινωνία.

Το 2008 δημιουργεί την εταιρία GREEN με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών επικοινωνίας και προβολής, τόσο στη διαφημιστική αγορά όσο και στο χώρο της πολιτικής επικοινωνίας.

Στον πυρήνα της αντίληψης του βρίσκεται η ανάγκη για μια πιο ουσιαστική λειτουργία της δημοκρατίας, με την αποφασιστική συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Πολίτες που δεν έχουν μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.

Πολίτες που πιστεύουν ότι ο άνθρωπος είναι πάνω από το χρήμα.

Πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι η γη είναι το κοινό μας σπίτι και έχουμε ευθύνη να το προστατεύουμε με πράξεις.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, σήμερα φοιτητών.

Ανήκει στη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Δέκα πράγματα που πιστεύω:

 

  1. Δεν υπάρχει γενικά σωστό και γενικά λάθος

Το σωστό ή το λάθος, ορίζονται πάντα σε σχέση με τις συνθήκες. Αυτό που σήμερα είναι σωστό, αύριο μπορεί να είναι λάθος. Η ζωή είναι αλλαγή. Μόνο η αλλαγή είναι αιώνια.

 

  1. Πρόοδος και συντήρηση

Οι συντηρητικοί είναι οπαδοί των βεβαιοτήτων, οι προοδευτικοί της αμφιβολίας. Ας κρίνει ο καθένας που ανήκει.

 

  1. Η αντίθεση δεν συνιστά θέση

Στην πράξη τα πράγματα αποδεικνύονται πάντα πιο σύνθετα. Η καταγγελία και η άρνηση του παλιού δεν αρκεί για να οδηγηθούμε στο νέο.

 

  1. Ο κύκλος της ωρίμανσης

Μερικά πράγματα όσο προφανή κι αν είναι έχουν τον κύκλο τους και πρέπει να τον σεβόμαστε. Δεν μπορούμε να καταργήσουμε την εφηβεία. Μπορούμε μόνο να τη διευκολύνουμε.

 

5 . Οι θέσεις εξουσίας

Οι θέσεις εξουσίας, εκ των πραγμάτων, εμπεριέχουν τον κίνδυνο διαφθοράς. Η αποτροπή – όσο είναι δυνατόν – αυτού του κινδύνου, απαιτεί τη δημιουργία μεθόδων κοινωνικού ελέγχου και τακτικής λογοδοσίας στην κοινωνία.

 

  1. Με ποιους συντάσσομαι

Αισθάνομαι σύμμαχος με όσους υποστηρίζουν με λόγια και έργα, ότι ο άνθρωπος είναι πάνω από το χρήμα, πιστεύουν στη συμμετοχή των πολιτών και σέβονται το περιβάλλον και αντιστέκονται στο φασισμό. Όσων με το «γονιμοποιό» λόγο τους, δεν αφήνουν το νου μας να βολευτεί. Σε όποια παράταξη κι αν ανήκουν.

 

  1. Ανάπτυξη σημαίνει, η κοινωνία μπαίνει σε κίνηση

Η ανάπτυξη δεν είναι υπόθεση τεχνικών γραφείων και ειδικών. Είναι πολιτικό, επιστημονικό και κοινωνικό παράγωγο. Ο διάλογος για την ανάπτυξη του τόπου μας ή θα γίνει μέσα και μαζί με την κοινωνία ή θα αποτύχει.

 

  1. Η πόλωση και ο φανατισμός

Ο φανατισμός και η πόλωση είναι παιδιά εκείνων που θεωρούν ότι είναι αποκλειστικοί ιδιοκτήτες της αλήθειας. Στην πραγματικότητα είναι κουφοί και τυφλοί. Ο φανατισμός τους, είναι μόνο προάγγελος διχασμών.

  1. Η αλήθεια του άλλου

Τίποτα το θετικό δεν θα έρθει όσο – με έπαρση- εξακολουθούμε να ευτελίζουμε την αλήθεια του άλλου.

 

  1. Δικαιώματα και υποχρεώσεις

Καθένας που διεκδικεί το δικαίωμα της γνώμης, έχει ταυτόχρονα την υποχρέωση της γνώσης.